Nova 8. generacija Intel Core procesorje

Posted by admin 08/09/2017 0 Comment(s)

Poenostavite danes, odprite si vrata za jutri

\n\n

\n\n

\n\n
\n\n

Gregory Bryant

\n\n\n\n\n

Hitrost inovacij v tehnološki industriji me nikoli več ne preseneča. Če se vrnete za 5 let nazaj, je meril "tanek" prenosni računalnik še vedno več kot 20 mm, vsebina 4K se je šele začela pojavljati in Oculus* je začel svojo kampanijo na Kickstarterju*. Primerjajte to z sedanjostjo: Prenosniki merijo so manj kot 11 mm, vsebina 4K je razširjena in s prihodom Windows* Mixed Reality se VR vdela v operacijski sistem, ki ga ljudje uporabljajo vsak dan.

\n\n\n\n\n

To je še posebej pomembno, ker se pripravljamo na današnji Sončev mrke. Zadnjič, ko smo doživeli mrk, je bilo skoraj pred 100 leti. Če niste bili neposredno na njegovi poti, ste ga zgrešili v celoti - predvidevamo, da ste sploh vedeli, da se dogaja na prvem mestu. Sedaj so lahko ljudje iz vsega sveta del trenutka in veliko jih bo uporabljalo svoj računalnik. Toda za 450 milijonov ljudi, ki uporabljajo računalnik, starejši od petih let, se bo izkušnja zelo razlikovala. Ker ne bodo mogli videti mrka v čudovitih podrobnostih, od začetnega livestreama do živih posnetkov, ki jih bodo ljudje ustvarjali in delili v prihodnjih dneh.

\n\n\n\n\n

Novinarski komplet: 8th Gen Intel Core

\n\n\n\n\n

To je tisto, kar nas je navdihnilo, da smo premikali meje pri naših Intel® Core™ procesorjih 8. generacije. Želeli smo ponuditi izboljšave na platformi, ki zajemajo in izboljšujejo vse neverjetne inovacije okoli nas - od 4K do VR in več - in jih narediti bolj dostopne vsem. Zaradi tega z navdušenjem delim prve podrobnosti o tem, kako uresničujemo svoje želje glede novih Intelovih procesorjev Intel Core 8. generacije. Danes pričenjamo s predstavitvami naše družine 8. generacije, pričenši z mobilnimi procesorji, izdelanimi posebej za elegantne in lahke prenosnike ter 2 v 1 naprave.

\n\n\n\n\n

Ta nova mobilna družina postavlja nov mejnik v izjemnem delovanju, vključno z povečanjem do 40% v primerjami s prejšnjo generacijo1, kar pomeni 2x2skok v primerjavi s 5 let starim računalnikom. Vse to je mogoče zahvaljujoč novi quad-core konfiguraciji, energetsko učinkoviti mikroinfrastrukturi, napredni procesni tehnologiji in in širokemu naboru silicijevih optimizacij. Te izboljšave odpirajo vrata bogatejši zabavi in izkušnji, ki je optimizirana za preprostost. Najboljši del? Vse to nam je uspelo, ne da bi pri tem ogrozili življenjsko dobo baterije. Pravzaprav boste lahko z enim polnjenjem baterije predvajali do 10 ur 4K UHD video posnetkov3

\n\n\n\n\n

Še nekaj primerov močnega vpliva, ki ga bo imel ta preskok v zmogljivosti:

\n\n\n\n\n

Urejate fotografije ali izdelujete diaprojekcijo? V primerjavi z napravami s procesorji iz lanskega leta boste to z novim procesorjem 8. generacije opravili do 48% hitreje4. Sedaj si predstavljajte, da to delo opravljate na 5 let starem računalniku.

\n\n\n\n\n

Urejanje video posnetkov je sedaj hitrejše za do 14,7x5, delo, ki je na 5 let starem računalniku vzelo 45 minut, boste sedaj opravili v 3 minutah. 

\n\n\n\n\n

Sedaj boste še bolj enostavno uživali v najnovejših vsebinah v 4K UHD, vljučno z novimi vsebinami, ki bodo kmalu na voljo na Amazon* Prime Video in Vudu*, kot tudi v vsebinah, ki so na voljo na Netflixu*, Sony Pictures ULTRA* in iQiyi*.

\n\n\n\n\n

Lahko preizkusite nove napredke, kot je Windows Mixed Reality, ali pa še bolj poglobite z zunanjo grafiko Thunderbolt 3 (do 4K) za izboljšano igranje in VR.

\n\n\n\n\n

Prvi val 8. generacije Intel Core procesorskih pogonov s procesorji i5 / i7 bo prišel na trg v začetku septembra in pričakujemo, da bo na voljo več kot 145 modelov. Ampak to je šele začetek. 8. generacija Intelovih procesorjev bo še naprej prihajala na trg v prihodnjih mesecih, pri čemer bodo prvi desktop procesorji prišli na trg jeseni, sledili bodo procesorji za poslovne uporabnike in široka paleta drugih možnosti, namenjenih za različne segmente. Družina 8. generacije bo celo vsebovala nekaj naših prvih 10 nm izdelkov.

\n\n\n\n\n

Poleg presenetljivih tehnoloških napredkov, je ena izmed velikih stvari 8. generacije Intel Core procesorjev razširljivost. Širok izbor možnosti odpira vrata neskončnim priložnostim za naše partnerje in celoten ekosistem. To pomeni, da bodo kupci lahko izbrali med več sto modeli, vključno z vsemi oblikami in velikostmi. Skupni imenovalec vseh? Izjemna zmogljivost. Uspešnost, ki ljudem pomaga poenostaviti vse, kar počnejo danes, in hkrati odpreti vrata prihodnjim izkušnjam.  

\n\n\n\n\n

vir: http://www.asbis.si

\n\n